Waterbed onderhoud

Bij het installeren geeft de monteur u instructies hoe u het waterbed dient te behandelen. Bij aflevering van complete en nieuwe waterbedden wordt een installatieset geleverd. Dit bestaat uit waterbedconditioner reiniger en een ontluchtingspompje, dat o.m. bedoeld is om (verkeerde) bacteriën tegen te gaan zodat het water altijd fris en schoon blijft en het vinyl aan de buitenkant te reinigen van schadelijke stoffen. Heel belangrijk! Het voorkomt schadelijke gassen en verlengt de levensduur van uw waterbed! Teneinde het ultieme slaapcomfort te verkrijgen, dient ook grote zorg besteed te worden aan de tijk (hoes om het matras) en het bedtextiel (molton, hoeslaken, dekbed etc.). De tijk is voor de vochtregulatie een belangrijk onderdeel van een waterbed. Bezuinigen op de kwaliteit van de tijk, is verkeerde zuinigheid! Datzelfde moet ook gezegd worden van het bedtextiel. Laat u goed informeren door uw adviseur.

Teneinde het noodzakelijk onderhoud niet te vergeten kan een ieder zich bij Aquacomfort abonneren op het toesturen van een jaarlijks onderhoudspakket, dat voldoet aan de door de door de "Overheid" gestelde milieueisen (toelatingsnummer). Het bijzondere hieraan is dat een ieder die in ons service/onderhouds-bestand staat geregistreerd, ingeval dat er service nodig is, geen voorrijkosten-en/of arbeidsloon betaalt. Behalve deze unieke service kunt u dan ook putten uit de volgende faciliteiten:

-Extra (inruil)korting op nieuwe waterbedden of andere slaapsystemen (zoals boxsprings, Mline,  Pullman, Auping etc., die u bij AquaComfort/de Bedweter  koopt.

 

Waterbed ontluchten  Waterbed leeghalen       Lek zoeken        Lek plakken
    

Met deze linkjes naar filmpjes hebben wij u waarschijnlijk al kunnen helpen. Mocht u echter nog vragen hebben, of heeft u uw plaksetje nu open gemaakt, bel of mail ons, en wij zullen u een nieuwe toesturen (eenmaal open, droogt uit). Zo grijpt u nooit mis.
 

Ontluchten 

De watermatras wordt vacuum aangeleverd. Bij het installeren van het watermatras wordt de vuldop eraf gedraaid en de stop verwijderd. Hierdoor zal het matras zich volzuigen met lucht en kan de monteur het matras ontvouwen en het er netjes recht en waterpas in de kuip (bedbak) plaatsen. Daarna dient de monteur het waterbed af te vullen met altijd warm- (circa 27-28 graden Celsius) schoon- water. De koper dient er voor zorg te dragen dat AquaComfort het waterbed kan afvullen met warm water. Zie ook het filmpje onder Onderhoud.

Het verwarmen van koud water veroorzaakt namelijk het schadelijke koolzuurgas, voor welke schade AquaComfort niet aansprakelijk gesteld kan worden.

Nadat de monteur het waterbed heeft afgevuld, gaat hij het matras ontluchten en met het ontluchtingspompje weer vacuum trekken. Indien de lucht (gassen) uit het matras getrokken is, hoort u geen klotsende geluiden meer. Echter door het gebruik zal er nog lucht vrijkomen van tussen de fiber lagen en van uit het zuurstofrijke water.

Let u vooral op de hoeken van het matras. Door het matras met uw handen op de bodem te drukken, stijgt de lucht omhoog en drijft u lucht met bijvoorbeeld een droge doek naar het ontluchtingspompje. (zie filmpje Onderhoud).  Dit herhaalt u tot dat u geen geluiden meer vanuit het matras hoort. Indien het watermatras luchtvrij is zal het water altijd boven in de doorzichtige vuldop staan. Dat moet u zo laten.

Ook als u de schroefdop en de stop er af haalt om bijvoorbeeld de jaarlijkse conditioner aan het water toe te voegen. Nadat de stop erin is gedrukt en de schroefdop erop gedraaid, kunt u bij wijze van test de vuldop aan de hengseltjes omhoog trekken. Het water dient dan volledig boven in de vuldop te blijven staan. U mag het watermatras nooit optillen en zeker niet bij de hoeken. U zou onherstelbare schade aan kunnen richten. Na enige weken dient uw waterbed volledig luchtvrij te zijn. SUMO-matrassen hebben doorgaans meer tijd nodig voor het uitwisselingsproces van lucht en water. Mocht u na 4 weken nog lucht (gas) in uw waterbed horen, dient u met AquaComfort contact op te nemen. AquaComfort is niet aansprakelijk voor schade die ontstaan is tengevolge van luchtvorming.
 

Reinigen

Ondanks het feit dat sommige fabrikanten anders voor schrijven, adviseert AquaComfort om het watermatras (vinyl aan de buitenkant) maandelijks te reinigen met een door de overheid (contole keuringsdienst van waren) goedgekeurde waterbedreiniger (let op het toelatingsnummer). Eerst verwijdert u het 'Groffe vuil' (zouten en zuren van het uitgezweten lichaamsvocht) met een vochtig doekje. Met name tussen het matras en de veiligheidvoering (liner). Vervolgens verdeelt u de vinyl-reiniger dun over het matras en wrijft u het uit met een droge doek. Dus ook weer tussen het matras en de liner. Zo houdt u het matras lekker fris en soepel. Ook nu weer, u mag het watermatras niet optillen.Waterbed conditioner

Om het watermatras schoon te houden van schadelijke bacterien, die o.a. allerlei gassen (lucht) kunnen veroorzaken en de additieve polymere (weekmaker) kan aantasten, dient u halfjaarlijks of jaarlijks (afhankelijk van de inhoud van het flesje) conditioner aan het water toe te voegen. Let u op dat u het water boven in de vuldop laat staan! Anders zuigt het matras zich weer vol met lucht. Lek waterbed

De waterbedden , die AquaComfort en de Bedweter leveren zijn ondertussen van een zodanige kwaliteit dat het niet snel lek zal geraken (nog geen 1%).

In het geval dat u toch onverwacht nat wordt, moet u vooral niet in paniek raken. U kunt het lek gemakkelijk repareren met het bij de nieuwe waterbedden meegeleverde plaksetje  (stukje vinyl en tubetje pvc-lijm) Zie de filmpjes: lek zoeken en lek plakken hierboven.

U kunt altijd telefonisch contact opnemen met AquaComfort / de Bedweter (0318-486007 of buiten winkeltijden een mailtje sturen), mocht het niet lukken of voor een nieuw plaksetje.

Dat geldt overigens ook voor diegene die bij AquaComfort in het service-onderhoud-bestand is opgenomen, maar het waterbed elders heeft gekocht. Let op, u mag en hoeft het watermatras nooit leeg laten lopen of optillen.

 

Aanmelden Service Contract.

Als u uw bank- of gironummer en de daarbij behorende Naam en Adresgegevens, het merk en type waterbed aan AquaComfort opgeeft, wordt u opgenomen in ons service/onderhoud bestand. Op dat moment geniet u van de volgende faciliteiten: jaarlijks (eerste week van oktober) ontvangt u een pakketje met daarin 2 flesjes conditioner en 1 flesje reiniger.

Kosten Euro 35,00, dat na levering van het door u opgegeven banknummer automatisch wordt afgeschreven. Nooit geen voorrijkosten en of arbeidsloon indien er een onderdeel vervangen moet worden. Ook al is de garantietermijn verlopen. Dus tijdens de garantieperiode betaalt u niets. Vasteklantenkorting op vervangingsonderdelen dat buiten de garantie valt.

Neem contact met ons op, klik hier