Slaapsystemen

AquaComfort levert sinds jaar en dag de beste slaapsystemen voor het midden en hoger marktsegment met als specialisme duurzame waterbedden. Doordat de vraag naar boxsprings de laatste tijd meer en meer is toegenomen, zijn de boxsprings en de bijpassende matrassen ondergebracht bij "Slaapspecialist De Bedweter" in Lunteren en "Beddenspeciaalzaak de Slaapmaker" in Huizen.

Voor het overige blijft de informatie over slaapsystemen in algemene zin interessant en zeer bruikbaar bij de keuze van het juiste slaapsysteem. Leest u daarom in alle rust het volgende: Het Europese bedforum 'Bed & More' heeft vastgesteld dat 40% van de Europeanen regelmatig slecht slaapt en dat zeker 10 tot 15% medische hulp nodig heeft om zijn chronische slaapproblemen te verhelpen. De oorzaken van deze slaapstoornissen zijn voor een deel te wijten aan stress, psychische en lichamelijke klachten. Maar zeker ook een slechte of verkeerde matras (versleten of doorgelegen,te hard of te zacht) of een bed met een slechte vochtregulatie leidt vaak tot ernstige slaapstoornissen. Voor de hand liggende vragen zijn dan: Welk slaapsysteem is voor mij het beste? Waar moet ik naar kijken als ik een bed wil aanschaffen? Twee simpele vragen die niet zo eenvoudig te beantwoorden zijn! Immers elk mens is uniek en dus anders. Mannen bijvoorbeeld zijn langslapers, met een gemiddelde slaapperiode van 8 uur. Vrouwen daarentegen slapen slechts 6,5 uur per nacht. Onderzocht is dat een volwassene minstens 7,75 uur nachtrust nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Onrust, snurken en een veeleisende man zijn de hoofdoorzaken van slaaptekort bij vrouwen. Mannen wijten hun slaapproblemen aan laat tv-kijken, internetten, een zware maag (laat en ongezond eten) en/of te veel alcohol.  Een belangrijke oorzaak van slecht slapen kan ook, zoals gezegd, een slecht of verkeerd matras zijn. Als u al gestresst en moe bent zal een doorgelegen, te harde of te zachte matras het probleem alleen maar verergeren. U ligt dan niet lekker en wordt daardoor nog onrustiger.  U gaat, al dan niet bewust, zoeken naar de meest ontspannen houding, maar vindt deze niet! Resultaat: een nacht lang woelen en draaien en gebroken wakker worden! Uit diverse onderzoeken is gebleken dat je van een goed matras mag spreken indien: de wervelkolom zuiver horizontaal blijft in elke slaaphouding. Voorkomt onder-rugpijn!  Voorkomt o.a verkrampte schoudergordel! een optimale vochtregulatie aanwezig is. Voorkomt overmatig transpireren, schimmelvorming en allergien! Daarnaast blijft uw fysieke en psychische conditie natuurlijk van belang voor een goede slaap. Als u bijvoorbeeld gestresst en doedmoe gaat slapen, zult u gegarandeerd na een paar uur wakker worden en wordt u gestoord van uw eigen gemaal en gewoel. Daarom adviseren wij u om u rustig in slaap te laten masseren door de Mline matrassen en bodems met massagesysteem of een comfortabel, op temperatuur zijnde waterbed.

Perfecte ondersteuning waardoor de wervelkolom recht blijft is het advies van het Amerikaanse slaapinstituut (ASRI).

De juiste ondersteuning van uw lichaam betekent een betere nachtrust. Echter een goed slaapsysteem geeft niet alleen een optimale ondersteuning aan het lichaam maar tevens een zo laag mogelijke onderdruk.

Normaal matras
Bij de eerste waterbedden werd de druk van het bekken wel gereduceerd, maar het bekken kantelde te veel waardoor de wervelkolom ernstig onder spanning kwam te staan. Daarbij kwamen veel ongemakken zoals; het deinen van het water, moeilijk in- en uitstappen en het hoge energiegebruik. Inmiddels is de industrie in staat om waterbedden te maken die volkomen stil liggen, waar u gemakkelijk in- en uit kan stappen, zuinig energiegebruik en een perfecte (blijvende) ondersteuning, bieden aan de wervelkolom met een minimale onderdruk. Hierdoor wordt het woelen en draaien in bed tot een minimum beperkt en zult u veel rustiger slapen en uitgerust wakker worden.

Van belang is dus, dat u kiest voor een slaapsysteem waarvan de druk op het lichaam perfect is verdeeld over het gehele ligoppervlak.

Watermatras anno 2015
Laat u deskundig voorlichten, kom proefliggen (neem daar ook echt de tijd voor, maak eventueel een afspraak) en zorg zo, dat u een bewuste keuze maakt tussen de vele systemen die op de beddenmarkt aangeboden wordt! Wij kunnen u behulpzaam zijn met een 'Slaapadvies'.   In onze showroom in Lunteren (A30, afslag Lunteren) of de showroom in Huizen   kunt u proefliggen op alle mogelijke slaapsystemen (alle waterbedsystemen, maar ook fraaie boxsprings, Mline en (vervangings) matrassen van topkwaliteit.  Zie hiervoor onze website www.bedweter.nl  of www.slaapmaker.nl.

Samen met u kunnen wij het juiste slaapsysteem vinden.  En mocht het zo zijn dat ondanks ons advies, toch het waterbed of matras niet goed is, bieden wij onze (30 dagen voor matrassen en 6 weken voor waterbedden) slaapgarantie aan.